Aikaisemmin lupasin avata teille tuota mainitsemaani SY (salainen ystävä) asiaa.

Itse lähdin hommaan mukaan elokuussa 2012 facebookin kirppispalstan kautta. Eksyin jotenkin salainen ystävä sivuille...olisko ollut jopa niin, että siellä kirppispalstalla pyöri ensimmäinen rinki johon osallistuin ja sitä kautta sitten jäin koukkuun ja siitä tuli yksi harrastuksistani. Tai sellaisena minä sitä pidän. :)

Yritän nyt jotenkin yksinkertaisesti selittää teille miten homma toimii.

Ensinnäkin on kuuluttava facebookissa salainen ystävä ryhmään.
Rinkejä on kuukaudessa useampiakin ja voit osallistua useampiin kunhan olet ensin hyvällä menestyksellä suorittanut tietyn määrän rinkejä. Ringit ovat myös eriarvoisia alkaen 5e:n minimanista jopa 50e:n bonusrinkiin. Rinkejä on myös eri teemoilla, kuten leffat, sisustus, keittiö, käsityöt jne.

Itse rinkiin ilmoittaudutaan ystäväkoneessa, joka rinkiin on oma ilmoittautumisensa. Siellä annetaan yhteystiedot, postitustiedot yms. sekä tehdään tykkäys- ja inhokkilistat. Nykyään monet myös käyttävät pinterestiä listojen tekemiseen. Antaa konkreettisemman kuvan tykkäyksistä ainakin minun mielestäni. Tämän jälkeen olet valmis.
Salaiset ystävät arvotaan ystäväkoneessa kunhan ilmoittautuminen on päättynyt. Ystäväkoneesta pääset katsomaan hänen yhteystietonsa, listat yms. Mikäli jokin asia askarruttaa sitä voi myös kysyä - ilman että paljastat itseäsi. :)
Sinun salainen ystäväsi ei ole sama joka lähettää sinulle lahjan!
Omasta lahjasta annetaan aina palaute kuvan kanssa. Se on todella tärkeää, jotta lahjan antaja saa tietää että paketti on tullut perille ja että siitä on pidetty. Mikä sen ihanampaa kuin saada ihana palaute lahjasta joka on ollut jollekin toiselle todella isokin asia juuri silloin. Lahjat myös merkataan ystäväkoneeseen, kun ne on saatu ja/tai lähetetty.

Apua, nyt tuntuu että selitin asian jotenkin mahdollisimman monimutkaisesti.  Toivottavasti homman idea tuli kuitenkin esille. Kysykää ihmeessä jos tulee jotain mieleen. :)
 

♥ Paratiisilintu