Mulla on vapaapäivä! Ja saan nukkua pitkään! "Dream on" sanoi meidän koiruus, joka ajoi mua ylös heti seiskan jälkeen. Joten ylös, ulos ja lenkille! Ja onhan se sanontakin - aikainen lintu madon nappaa! :)

Eilisen leivontakatastrofin jälkeen mun oli pakko saada onnistumisia, joten leivonta jatkui tänäänkin.

Ensimmäisenä päätin leipoa suklaasydän muffinsseja. En muista missä alunperin tähän ohjeeseen törmäsin, mutta ensimmäisessä versiossa sydämeksi tuli dumlea. Nyt käytössä mahtava kinuskikissan ohje: http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit/
Näistä tulee aina yhtä hyviä ja vaihtelemalla suklaiden makua saa aina yllättyä minkä makuinen suklaa sieltä tuleekaan.

Muffinssi_kollaasi-normal.jpg

Sitten ajattelin kokeilla maailman helpoimmiksi nimettyjä keksejä. Ohjeen löysin täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/10094/Maailman%20helpoimmat%20keksit/
Meinasin tosin saada nämäkin pilattua - käytin sähkövatkainta. Ei olisi kannattanut. Ohjeessakin lukee "vaivaa"...hölmö minä. No...keksejä niistä kuitenkin tuli...pienen tappelun jälkeen.

keksit-normal.jpg

En malttanut vieläkään lopettaa...halusin vielä jotain. Mitä tekisin? Tiikerikakkua? Daimkakkua? Halusin jotain kakkua. Pitkän mietinnän ja ohjeiden selaamisen jälkeen päädyin mudcakeen (mutakakkuun), jota en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt. Tämän suklaattoman version ohjeen löysin täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/296785/Mutakakku%20ilman%20suklaata/
Tein kakun kaksinkertaisena ja 24cm irtopohjavuokaan. Paistoin kakkua yli 30min ja silti kakku oli ehkä vielä liiankin raaka? Kai se on makuasia - hyvää se ainakin oli!

Mutakakku-normal.jpg

Ruuaksi tein vielä lasagneten (paketista), johon laitoin sipuli-ruohosipuli koskenlaskijaa. Tuli meinaan aika nannaa...mieskin kehui, se on paljon se!

Tää vapaapäivä ja viikon aloittaminen meni siis aika pitkälti leipoessa ja ruokaa laittaessa. Välissä tein 1,5 tunnin lenkin koiran kanssa. Mutta en valita - ainakaan ei ehtinyt tylsää tulemaan! Nyt kaksi päivää töitä ja sitten nautitaan piiiiiitkästä viikonlopusta. Palkkapäiväkin perjantaina...ostaisinko sen newtonin vaa'an jota olen pitkään himoinnut.

Ensi viikolla paluu arkeen, kun tän alueen hiihtolomat on lusittu.
Mitäs te muut - onko lomaa ja suunnitelmia? :)

♥ Paratiisilintu